май 2014

Високоскоростен мобилен интернет през НSPA интерфейс

От REVO Pad 30 май 2014 3540 прегледа

НSPAНSPA е съкращение от „High Speed Packet Access” и представлява стандарт за мобилна комуникация, който съчетава два протокола, а именно „High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) и “High Speed Uplink Packet Access (HSUPA). Teхнологията подобрява значително работата на съществуващите мобилни телекомуникационни мрежи от трето поколение. Първата версия на НSPA увеличава максималната скорост за трансфер на данни до 14Mbps за изтегляне и 5,76Мbps за ъплоуд.

CDMA технологията и мобилното предаване на данни

От REVO Pad 29 май 2014 5779 прегледа

CDMA и GSM

Терминът CDMA е съкращение от „Code Division Multiple Access”  и е метод, който се използва от много комуникационни стандарти в индустрията. Трябва да отбележим, че заедно с GSM или „Global System for Mobiles” това са двете най-популярни радио системи в мобилните телефони и респективно модерните смартфони на пазара. Въпросната технология позволява различни предаватели да изпращат едновременно сигнал през един единствен канал за комуникация.

LTE технологията при таблетите и смартфоните

От REVO Pad 28 май 2014 12191 прегледа

lte технология

Бързият и лесен достъп до интернет от мобилните ни устройства промени изцяло начина, по който комуникираме с приятелите си. Смартфоните и таблетите ни са изключително подходящи джаджи, с които винаги имаме достъп до хората и информацията, от която се нуждаем. Голяма част от потребителите се опитват да се ограничат до Wi-Fi мрежите, докато други не се притесняват да използват предимствата на 3G връзката, за да бъдат информирани за това, което се случва независимо къде се намират.

Teхнологията LTE е една от последните иновации, която навлезе в индустрията и ни предоставя впечатляващи скорости на интернет от мобилните ни джаджи. На този етап няма друга технология, която да осигурява толкова бърза скорост за достъп до глобалната мрежа. Именно този ключов фактор е предпоставка за нейната все по-голяма популярност към смартфоните и таблетите, които я поддържат. LTE всъщност е съкращение на “Long-Term Evolution”, но също така е популярна още и като 4G.

Голямо разнообразие от ТВ канали на вашия таблет или смартфон

От REVO Pad 27 май 2014 7627 прегледа

ТВ канали на вашия таблет

Гледането на телевизия е по-лесно и вълнуващо от всякога, благодарение на все по-функционалните и атрактивни мобилни джаджи, които използваме. Смартфоните и таблетите са чудесни устройства за достъп до любимите ни канали и предавания независимо къде се намираме.

Мултимедийното съдържание, което обичаме може да бъде винаги на един клик от разстояние благодарение на атрактивните приложения в Google Play. Разбира се има няколко приложения, които се отличават от своите конкуренти и ни предоставят невероятни възможности за стрийминг на любимите ни канали и предавания.

Как да гледаме безплатно телевизия на своя android таблет

От REVO Pad 26 май 2014 18059 прегледа

SPB TV

Android OS е най-популярната мобилна платформа и предлага на потребителите си богата колекция от атрактивни приложения. Броят на заглавията в Google Play се увеличава непрекъснато и това ни позволява да превърнем джаджите си в още по-функционални устройства.

Едно от предимствата на смартфонът RevoPhone K50 и таблетите RevoPad е, че ти предоставят достъп до любимото ти съдържание, независимо къде се намираш. В голяма степен това важи и за телевизионните предавания и филмите, които обичаш, тъй като можеш лесно да ги стриймваш на своите устройства дори, когато пътуваш.

Европейските избори са днес. Кога ще можем да гласуваме от таблет?

От REVO Pad 25 май 2014 2546 прегледа

Европейските избори

Изборите за Европейски парламент 2014 са днес и отговорът е ясен. Не, няма да е сега гласуването с таблети. Защо? Защото е скъпо? Не, тези, които решават как да се гласува нямат интерес от това. Има обаче по-силни от тях. Това са тези, които имат достъп до Google, който с шеговит дудул с кръстчета с син химикалкюгтетаа хартия без петна от кебапчета и кюфтета ни подсеща, че 25 Май е ден за Европейски избори. Всъщност днес всички имаме достъп до Google - нали?

Какъв калъф да изберете за таблета си

От REVO Pad 22 май 2014 6915 прегледа

Силиконов калъф

В момента на пазара се предлагат най-различни калъфи за таблети. Ако ви предстои избор на такъв, имайте в предвид, че ще попаднете на калъфи най-различни като модели, цени, размери и разновидности. А избора ви като цяло зависи от това какъв дизайн търсите и колко функционален искате да бъде калъфа ви. И ако в случая думата „функционален“ ви се струва неуместна за определение на един нищо и никакъв калъф, тук е момента да ви убедим в това, че един калъф наистина би могъл да изпълнява не една и две функции. Производителите на калъфи отдавна се стремят да ги превърнат в нещо повече от един прост протектор, чиято функция да е единствено предпазването на скъпия ви таблет от надраскване или удар.

Какво e LTPS дисплей

От REVO Pad 22 май 2014 9251 прегледа

LTPSДисплеите на мобилните устройства претърпяха невероятна еволюция през последните няколко години. Важно е да знаете, че компаниите залагат на различни технологии в разработването на своите продукти, а между тях има доста разлики. Смартфоните работят с LTPS, AMOLED, SLCD, IPS и TFT LCD дисплеи, а избора на подходяща джаджа, която да отговаря на нуждите ви може да е доста трудна задача.

RevoPhone К850 Octacore – смартфонът от висок клас, който може да си позволите

От REVO Pad 21 май 2014 4478 прегледа

RevoPhone K50

Продуктите на RevoPad съчетават в себе си компактни размери, бързи процесори, впечатляващи камери и достъпни цени. Комбинация, с която малко компании могат да се похвалят и фактор, който допринася за това да отговарим по най-добър начин на мултимедийните ви нужди. RevoPhone е име, което трябва да запомните, а най-новия смартфон е поредното доказателство за това.

Устройството е изправено пред тежката задача да се конкурира успешно с другите популярни модели с Android OS на пазара, но въпреки това притежава потенциала да го направи.

Иновативният модел RevoPad 8Р 3G - мощен хардуер на атрактивна цена

От REVO Pad 21 май 2014 3357 прегледа

RevoPad 8P 3G Black

Таблетите са едни от продаваните мобилни устройства на пазара и RevoPad прекрасно осъзнава това. Продуктите от семейство RevoPad са иновативни, съчетаващи високо качество, мощен хардуер и достъпна цена. Един от най-атрактивните модели е RevoPad 8P 3G, който изпъква с няколко интересни предимства в своя ценови клас.

Най-добрите GPS навигации за RevoPad и RevoPhone

От REVO Pad 21 май 2014 6322 прегледа

MapFactor: GPS Navigation

В Google Play можете да намерите много приложения за навигация. Тук ще синтезираме 5 от най-добрите GPS навигации, които можете да изтеглите в Google Play магазина.

Често задавани въпроси за GPS навигациите при таблетите RevoPad

От REVO Pad 20 май 2014 8930 прегледа

НавигацияНаучете защо не всеки таблет има навигация. Необходимо ли е таблетът да има 3G, за да използвате вградената му навигация. Колко струва, за да използвате навигацията на таблета си и кои модели RevoPad имат GPS навигация.

Какво представлява GPS навигацията

От REVO Pad 20 май 2014 4097 прегледа

GPS навигация

Замисляли ли сте се, какво означава GPS? Това е абревиатура, зад която се крие Global Positioning System, която е базирана на сателитната навигация от общо 24 основни сателита които обикалят около земята на 20 000 км височина в 6 орбити.

Интересни аксесоари за таблети

От REVO Pad 19 май 2014 3234 прегледа

Аксесоари за таблетС непрекъснатото развитие на технологиите ние вършим повече работа с таблета си и съответно очакваме повече от него. За щастие имаме избор от много и различни видове аксесоари за таблети и тук ще изброим някой от тях.

Какво е 3G интернет

От REVO Pad 19 май 2014 15430 прегледа

3G интернет3G е съкращение на „трето поколение на мобилните телекомуникационни технологии“ или иначе казано „мобилен интернет“. 3G услугите осигуряват пренос на информация, който е стандарт от години за мобилните телекомуникации. Най-често се използва за приложения като: безжичен интернет, телефония, мобилен достъп до интернет, видео разговори и мобилна телевизия.