Бекъп на таблетите Ревопад

От RevoPad 07 февруари 2014 3707 прегледа

Бекъп на АндроидКакво е бекъп

Бекъп (backup) означава създаване на копия на данни. Целта е да може да се използват тези копия за възстановяване при неочаквана загуба на информация.

Защо ни е необходим бекъп

Представете си, че изгубите своя таблет, а в него са съхранени незабравими спомени, важни документи и друга ценна информация. Ако преди това не сте си направили бекъп ще сте изгубили не само мобилното устройство, но и нещо много по-важно, което не се купува с пари.

Да не бъдем толкова песимистични все пак. Бекъпът е също много полезен, когато си купите нов таблет и искате да му прехвърлите информацията от стария.

Как да направя бекъп

Таблетите RevoPad са с операционна система Андроид. Има два основни метода на направа на бекъп на Андроид – чрез Google акаунт или използвайки някое от специално създадените за целта приложения. Всяка част от вашия Андроид таблет има специфичен бекъп формат. Затова може да направите бекъп на галерията, инсталираните приложения, записаните музика и видео.

  1. Бекъп чрез Google акаунт. Избирате Setting -> Privacy,  за да активирате тази опция. Поставете отметки на „Back Up My Data” и „Automatic Restore”. След това изберете Setting -> Accounts And Sync, активирайте „Background Data” и "Auto-sync" . По този начин всички, промени, които правите на своя таблет ще се запазват във въшето облачно хранилище. Важно е да имате впредвид, че потребителски видеоклипове и снимки не могат да се съхраняват в Google акаунт. Ако желаете да ги запазите, може да използвате облачни услуги като Picasa или Dropbox.
  2. Използване на приложения за бекъп.  Отворете Google Play Store и напишете в търсачката “Backup”. Изберете приложение с висок рейтинг и положителни отзиви от потребители. В страницата му е описано как се използва.

Вашата информация е на сигурно място и спокойно може да продължите да използвате своя таблет RevoPad.

Сподели