Безплатни приложения за навигация за устройствата на RevoPad

От REVO Pad 21 август 2014 13433 прегледа

GPS навигацияЛетният сезон е идеална възможност да се откъснем от натовареното си ежедневие и заслужено да се отдадем на почивка. Разбирасе, винаги, когато тръгнем на път е необходимо да помислим за GPS навигацията, която да ни улесни максимално в достигането до желаната локация. Google Maps е много добра услуга в това отношение, но в същото време можем да използваме и други алтернативни предложения.

Най-сериозното им предимство е, че те не изискват постоянен достъп до интернет, за да функционират. По този начин можете предварително да инсталирате маршрута, който ви трябва и да получавате навигационни данни в офлайн режим. Така не само ще си спестите допълнителни разходи, но и излишно време. Ето и кои са най-добрите приложения за тази цел:

1. GPS Navigation & Maps by Sigic

Ако търсете многофункционални приложение за навигация, задължително трябва да изпробвате възможностите на това приложение. Основната причина за това е, че то е най-инсталираното заглавие в Google Play, което работи в офлайн режим и се захранва от TomTom Maps. GPS Navigation & Maps предлага много разнообразни опции като гласова Turn-by-Turn навигация и милиони преинсталирани карти, сред които и такива за България.  Приложението също така ви предлага и три алтернативни маршрута, от които да избирате, в зависимост от желанията си, за да се придвижвате най-лесно, докато се забавлявате с устройствата на RevoPad.

2. CoPilot GPS

Друго интересно предложение за смартфоните и таблетите с Android OS, което ви предоставя офлайн карти за почти всички държави на планетата. Данните за тях се съхраняват директно в SD памет картата, като приложението включва интеграция и към най-популярните социални мрежи като Facebook и Twitter. CoPiliot GPS също така се отличава и със специален Walking режим, показващ най-бързите пешеходни маршрути до локацията, която ви интересува.  

3. MapFactor: GPS Navigation

Безплатното приложение е базирано на OpenStreetMaps базата данни и ви предупреждава с аудио сигнали за близките камери, които следят скоростта, с която се движите. Можете да добавяте сами любими локации и маршрути, както и да премахвате определени пътища от пътуването ви. MapFactor: GPS Navigation също така предлага три различна режима работа: Car, Pedestrian и Truck. Интерфейсът му се променя в различни цветове, които зависят от това дали пътувате през деня или през нощта, за да можете максимално лесно да виждате данните на дисплея на своя смартфон или таблет.

4. ОsmAnd Maps & Navigation

Картите, които ви трябват се съхраняват в SD картата и така ви позволяват да ги използвате, когато нямате достъп до интернет. Опциите за търсене предлагат възможност да откривате интересни места по адреси, вид локации, географски координати и др. Приложението ще ви показва и специалните маршрути за колоездачи, пешеходци, както и за публичния транспорт. Определено това едно от най-интересните офлайн навигации, които можете да откриете в Google Play, което работи чудесно с мощните процесори и дисплеи с висока резолюция на атрактивните устройства на RevoPad.

 

Сподели