Цени на компонентите на таблети RevoPad

От REVO Pad 22 февруари 2014 7184 прегледа

компоненти на таблета

Както не еднократно сме споделяли - мисията на RevoPad е да предоставя емоция и преживяване на потребителите. Когато казваме преживяване и емоция имаме предвид положителни такива. Положителна емоция от досега с интелекта и познанието на човечеството концентрирани в Интернет. Е естествено, знаем, че там има не само интелект и познаване, но такива неща има и в реалния живот, а интернет е част от него.

Да се върнем на темата за избора, която разгледахме в поредица от статии за логиката на цифрите и за логиката на емоцията при избор, до колкото емоцията следва логика. Надяваме се, че те са полезни и вече сте избрали таблет и той работи прекрасно и безотказно, но както понякога се случва с мобилните устройства и те попадат на неподходящото място в неподходящо време. Някой сяда или стъпва върху тях или пък се случва да изпитат земното притегляне, събития, които не са покрити от гаранцията на таблета. Тогава решението е да заплатите за повредения компонент и за сервизната работа. Но какво да направите, когато получите отговор: Съжаляваме, нямаме налични дисплеи, батерии, платки... Същата съдба грози и почти всички таблети необезпечени с гаранционна поддръжка.

За да се предпазим от подобни стечения на обстоятелствата е необходимо при избора на таблет да се поинтересуваме не само колко е гаранцията на таблета, но и как е обезпечена. Да проверим цената на основните компоненти на таблета в случай, че се наложи извън гаранционен ремонт и подмяна на компоненти.

Най-често се налага подмяна на батерията. Както знаем, батериите на таблетите са консуматив. Техният принцип на работа е базиран на електро-химична реакция, чийто интезитет намалява с течние на времето. Това време зависи от това, колко често зареждате таблета, колко дълго работи, околната температура и други фактори. Добре е при покупката на таблет да се поинтересувате от цената на батерията и нейната наличност на склад в България.

По-долу може да видите цените на някои основни компоненти на таблетите RevoPad МР793 и МР798

 

Наименование  Цена, Лв. с ДДС
Процесорна платка за таблет /Mainboard RevoPad MR793 с 512MB  и 4G сторидж 51.50
Процесорна платказа таблет /Mainboard RevoPad MR798 с 512MB и 4G сторидж 61.20
Тъч панел за таблет/Touch Pannel 11.50
Екран за таблет/Display Pannel с резолюция 800*480 41.40
Екран за таблет /Display Pannel с резолюция 1024*600 46.80
Говорител/Speaker 2.00
Заден капак за таблет / Back shell 4.30
Батерия за таблет 2000mAh battery 12.40
Батерияза таблет 2500mAh battery 16.20
Видео камери за таблет 0.3MP+3MP camera 10.80
Захранващ куплунг DC slot 1.50
Бутон за включване-изключване / Turn on/off button 1.50
Сподели