Често задавани въпроси за GPS навигациите при таблетите RevoPad

От REVO Pad 20 май 2014 8977 прегледа

GPS навигацияЗащо не всеки таблет има навигация?

Основно заради себестойността на GPS модула. При бюджетни предложения, той би оскъпил стойността им. От друга страна, за да функционира бързо дадена навигация, таблета на който поставена, трябва да има достатъчно бърз процесор. Който също би увеличил цената на устройството.

Трябва ли таблета ми да има 3G, за да използвам вградената му навигация?

По принцип 3G не ви е нужен, но е хубаво да го има, за да можете в реално време да зареждате онлайн карти и маршрути. Или да се позиционирате за секунда, дори ако сте в движение. Това е assisted GPS или по-известен като A-GPS. Разбира се има и втори вариант, при който нямате нужда от 3G модул в устройството си. Единствено е нужно предварително, посредством Wi-Fi, да свалите въпросните карти върху него. А за локацията ще разчитате единствено на спътниковата GPS навигация. Преди години вторият вариант не можеше да се похвали като много надежден, но днес технологиите са в разцвета си и можем да му се доверим напълно. Важно нещо за вашата локация с GPS е да имате пряка видимост към небето или поне да не сте зад дебели стени. Тавана на автомобила ви не е проблем.

Колко струва да използвам GPS навигация на таблета си?

Ако използвате само навигацията, без да активирате 3G, то тя е напълно безплатна. Тоест за това, че използвате основните функции на сателитите към които сте свързани – не дължите нищо. В Google Play онлайн магазина за Android можете намерите множество различни приложения за навигация. Повечето от тях са напълно безплатни или с безплатна основна част, към която заплащате за допълнителни услуги или карти.

Кои таблети RevoPad имат GPS навигация?

1. Четириядреният фаблет RevoPad 8P 3G Black освен възможност за провеждането на директен телефонен разговор има на разположение и GPS.

RevoPad 8P 3G Black

 2. Вторият фаблет в семейството на RevoPad който има вградена GPS навигация е новият, супер бърз и високо производителен RevoPad R7.

 RevoPad R7

3. Сред моделите на Revo, с които можете да намирате моментната си локация върху картата има и един смартфон. Това е 8-ядреният RevoPhone K50.

RevoPhone K50

Сподели