Gmail акаунт - как да си направим поща

От REVO Pad 09 юни 2014 5330 прегледа

Gmail

Gmail е една от най-популярните услуги на Google, която бе представена от компанията през 2004г. След това само за няколко години тя провокира невероятен интерес сред потребителите и постепенно успя да изпревари най-големите си конкуренти като Yahoo, AOL и Hotmail. Според последните данни Gmail е инсталирана над 1 млрд. пъти на смартфоните и таблетите с Android OS, което е доста впечатляващо постижение.

Създаването на акаунт в най-популярната имейл услуга в интернет е доста бързо и лесно, а също така ви осигурява достъп до другите продукти на компанията като Google+, YouTube, Hangouts, Google Drive и др. Ако все още не разполагате с регистрация в Gmail можете да го направите в няколко прости стъпки.

1. Отворете страницата на Gmail и въведете потребителското си име

След като заредите уеб сайта на услугата натиснете синия бутон „Create an account”, който ще откриете в долната част на страницата. Кликването върху него ще зареди допълнителна страница, в която да въведете потребителското си име и желаната от вас парола.

Дори и то да е заето от друг потребител компанията ще ви предложи няколко сходни варианта, с които да създадете акаунта си. Важно е да знаете, че след като си направите Gmail, този профил ще ви осигури достъп до всички останали услуги на Google.

2. Попълнете останалата лична информация в профила си

Компанията ще поиска да и предоставите вашето истинско име и фамилия, а също рожденната ви дата, вашия пол и държавата, в която живеете, за да завършите регистрацията. Номерът на мобилния ви телефон не е задължителен фактор, но е препоръчителен, тъй като на него ще получите съобщение oт Google в случай, че забравите името на профила или паролата си.

3. CAPTCHA кода и декларацията за поверителност

Популярен инструмент, който се използва от много страници в интернет и има за цел да удостовери, че сте реален човек. Ако не виждате добре символите на CAPTCHA кода можете да заредите нов, който по-лесно да прочетете и респективно да въведете в полето.

Можете да използвате бутона с формата на аудио колона, с който той ще бъде прочетен на глас във високоговорителите ви. Последните стъпки, които остават е да въведете държавата, в която се намирате и да отделите малко време да прочетете условията и декларацията за поверителност, след което и да изберете Next Step, за да завършите регистрацията.

Сподели