Изтриване на Google Account и Gmail с информацията в тях

От REVO Pad 11 юни 2014 7736 прегледа

Изтриване на Google AccountGoogle ни предлагат разнообразни софтуерни продукти и услуги, без които трудно бихме могли да свършим работата си или открием съдържанието, от което се нуждаем в интернет. Едва ли има много потребители, които да не се възползват всеки ден от предимствата им, а изтриването на профила ни е доста важно решение. Причината е, че след това ще загубим достъпа до всичките атрактивни предложения на компанията като Gmail, Google Drive, YouTube, Google+ и др.

Все пак, ако сте стигнали окончателно до момента, в който искате да премахнете акаунта си можете да го направите като следвате няколко лесни стъпки. Добре е да знаeте, че трябва да сте много внимателни в случаите, когато имате няколко регистрации, а искате да махнете само една от тях. Ето и как да изтриете желания от вас акаунт от базата данни на Google:

1. Излезте от всичките си акаунти и се логнете в този, който искате да изтриете

Първо проверете дали сте излезли от Gmail, YouTube, Google Drive и Google+ и вижте в горния десен ъгъл на страницата дали до опцията „Sign In” има информация за профила ви. Така ще се уверите, че сте го направили, а след това влезте в акаунта, който смятате да премахнете. Натиснете аватара със снимката ви в десния ъгъл и след това изберете раздела „Account”, който ще откриете точно под името на имейла ви.

2. Открийте опцията за изтриване на профила ви от менюто

След като го направите ще се отвори допълнителен прозорец, от който трябва да изберете „Data Tools” опцията в горната част. Следващата стъпка е да кликнете върху опцията „Delete Account And Data”, която е разположена точно до „Account Management”. В този момент ще видите съобщение, което ви информира, че сте на път да изтриете акаунта си и  респективно да потвърдите желанието си.

Най-добрият вариант е да маркирате всички възможни полета, които ще видите като Google Talk, Gmail, Blogger, YouTube и др. За да продължите трябва да въведете своята парола и да изберете „Yes, I want to delete my account”, което е разположено точно под това поле и да кликнете върху червения бутон „Delete Google Account”.

Aко искате да си спестите малко време можете да отворите директно този линк, който ще ви отведе директно до страницата за изтриване в профила ви. В заключение ще отбележим, че понякога е необходимо допълнително време преди Google да премахнат изцяло акаунта ви така, че се въоръжете с малко търпение.

Сподели