Как да изберем подходящ таблет за нашето дете?

От REVO Pad 24 юни 2014 9843 прегледа

Подходящ таблет за вашето детеВ последните години смарт технологиите се превърнаха в един от методите, за укротяване на малките калпазани. Дали по време на пътуване или у дома това е един от най-ефикасните начини да получите малко почивка. Интересен е фактът как децата се превръщат в технически гении веднага щом се докоснат до телефон или таблет. С едно докосване на тъч екрана се потапят в един магнетичен свят, от който трудно можем да ги откъснем. Как обаче да изберем таблет за нешето дете? На кои характеристики е важно да обърнем внимание?

При избора на таблет трябва да се съобразите с неговата възраст. Така всъщност придобивате по-ясна представа за какво ще се използва устройството и съответно се ориентирате по-лесно в характеристиките. Децата от 2 до 6 години използват таблета най-вече за игри. Малко по-големите деца (над 6 години) използват таблетите повече за сърфиране в интернет и дори с образователни цели. Да, понякога и децата обичат да четат книги на таблетите си. Ако мислите, че вашето дете не е от тях, може би сега е момента да възбудите интереса му към тази идея.

Абсолютно задължително условие, когато избирате таблет за вашето дете, е да се съобразите със здравината на корпуса. Дори и при по-кротките и усърдни деца понякога се случват инциденти. Колкото и да се стараете да го опазите злополуките не могат да се избегнат. На пазара вече се предлагат таблети с алуминиеви корпуси. RevoPad предлага няколко такива модела – RevoPad 8P и RevoPad N7 Mini S. Друг вариант е да оборудвате таблета си с гумирано калъфче и скрийн протектор.

Друго важно условие е таблетът да бъде удобен за хващане. Предвид големината на ръцете на вашите деца е най-добре да изберете не по-голям дисплей от 7 или 8 инча. За да добиете ясна представа за големината игнорирайте рамката на устройството и се съсредоточете само върху дисплея. Трябва да обърнете внимание и на разделителната способност, за да не се уморяват бързо очите на детето. Минимумът, който трябва да изисквате 1024х600 пиксела. От голямо значение е и процесорът. Ако таблетът реагира твърде бавно, това може да изнерви детето. За това трябва да изберете таблет, чийто процесор да е минимум двуядрен и с тактова чесвтота не по-малко от 1GHz. И понеже знаем, че и цената е от значение – RevoPad помага с два прекрасни модела - RevoPad MR798 и RevoPad Т10.

Относно операционната система – установено е, че Android е най-достъпната операционна система, най-лесно се работи с нея и има най-много безплатни приложения. Не само, че е фокусирана върху лесното управление, но можете да упражнявате и родителски контрол, който ще ви позволи да ограничите достъпа до интернет и до приложенията, които децата ви могат да използват.

Освен игри, съществуват различни приложения с образователен харакер. Така таблетът от скоро се превърна в предпочитан подарък пред обикновената конзола например. Устройството е не просто играчка, а един помощник за развиването на малките деца. Всички знаем, че децата учат много по-лесно, когато информацията им е представена под формата на игра.

Все пак не забравяйте да изпратите детето да потича пред блока с другите деца, да рисува с тебeшир по асфалта или да кара колело в парка. Все пак това е чарът на детството!

Сподели