Kак да използваме Firefox OS на таблети и смартфони Revopad с Android

От REVO Pad 01 август 2014 4284 прегледа

Firefox OS на RevoPad

Аndroid OS е най-популярната мобилна платформа и ви предлага удобен за работа с интерфейс и разнообразна колекция от приложения, които са разделени в различни категории. Софтуерът на Google е с отворен код и също така е безплатен за производителите, а това е основна причина за навлизането на все по-атрактивни и достъпни смартфони и таблети на пазара.

Едно от другите предимства на Android OS е, че ви позволява да тествате и работите с услуги и приложения, които са достъпни за други операционни системи. По този начин получавате максимална гъвкавост при избора на Firefox OS, от което се нуждаете и в този аспект почти не разполагате с никакви ограничения.

Добър пример в това отношение е платформата Firefox OS, която се разработва от Mozilla и също разполага със собствен онлайн магазин, който ви позволява да избирате от богата колекция от съдържание. Ако желаете да изпробвате сами алтернативни приложения, които няма да откриете в Google Play това е подходяща възможност да се възползвате от тази функционалност.

Всички приложения, които са оптимизирани за Firefox OS са написани в HTML5, което означава, че ще работят винаги, когато имате инсталиран браузъра на компанията. Именно това е първата стъпка, която трябва да направите, като той може да се изтегли безплатно на смартфоните и таблетите ви. Добре е да знаете, че ако след това решите да го изтриете от устройството си ще загубите всичките приложения за Firefox OS, с които сте работили до този момент.

След като стартирате браузъра е необходимо единствено да отворите нов прозорец в него и да откриете иконата с името Firefox Marketplace. Не ви остава нищо друго освен да намерите проложението, което искате от онлайн магазина и да го инсталирате със съответния бутон. Така ще си осигурите достъп не само до приложенията в Google Play, но и до нарастващия брой предложения за Firefox OS.

Tрябва да отбележим, че е необходимо да посетите Security менюто на RevoPad устройството си с Android OS и да изберете опцията „Unknown sources”. В случай, че не го направите, всички приложения за Firefox OS няма да могат да работят на вашата джаджа. Целият този процес е доста лесен и бърз, като така ще получите допълнителни възможности за избор на полезни и атрактивни приложения. Благодарение на тях ще си гарантирате дълги часове забавление на ултратънкия RevoPad N7 Mini S, на компактния и удобен RevoPad 8P 3G  или пък на осемядрения RevoPhone M860.

Сподели