Как да направим интернет настройки на нашия RevoPad

От RevoPad 24 юли 2014 15197 прегледа

Интернет настройки на Android

Отдавна мина времето, когато изречение от типа „Трябва да си вляза в пощата“ би прозвучало абсурдно.Трябва да признаем, че вече никой не използва телефона си с основна цел говорене.

Функционалността на смарт устройствата ни дават безгранични възможности да развихрим въображението си. Вече имаме възможност да слушаме музика, да гледаме телевизия или филми, да изпращаме мейли, да проверяваме профилите си в социалните мрежи и т.н. Но всичко това не би било възможно без връзка с интернет.

А какво е необходимо, за да имаме интернет на нашето смарт устройство? Ето няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да настроите интернета на вашия таблет:

 

1. Ако таблетът ви няма вграден 3G модул ви е необходим OTG кабел, чрез който можете да свържете модема за интернет с вашия таблет. Предварително се уверете, че модемът, който имате, е съвместим с Андроид устройства. Първата стъпка е да поставите картата в мобилен телефон и от настройките да премахнете ПИН кода. След това поставете картата обратно в модема и свържете флашката с таблета.

2. Ако таблетът ви е с вграден 3G модул – поставете картата в мобилен телефон и премахнете ПИН кода. След което картата се поставя в таблета.

3. Вариантите са два:

А) Мобилният интернет тръгва автоматично

Б) Дава грешка, излиза надпис, че устройството е повредено и т.н Ако излезе грешка, то най-вероятно настройките за интернет трябва да се въведат ръчно.

 

Как да въведем ръчно настройките за интернет:

     

 1. Влизате в меню „Настройки“ на таблета.

   

  Settings

 2. От лявата страна ще откриете опцията "Още“ ("More"), след което в дясната половина се появяват подменюта, от които избирате "Мобилни мрежи" ("Mobile Networks”).

   Network Settings
 3. След като вече сте в менюто за настройки на 3G мрежата се уверете, че имате отметка на „Data Enabled”, която гарантира, че таблетът ви е отключен за пренос на данни. Ако нямате отметка – поставете я с кликане върху празното квадратче. След като вече сте разрешили преноса на данни преминете към настройките на мобилните данни (Access Point Names)


  APN
  или Име на точка за достъп е името на портала между GPRS, 3G или 4G мобилни мрежи и друга компютърна мрежа.

  Мобилната мрежа, която осъществява връзката с интернет, трябва да бъде конфигурирана с APN , която се представя на носителя. След което носителя  разглежда идентификатора, за да се определи какъв тип мрежова връзка трябва да се създаде.

  По-конкретно, APN  идентифицира мрежата за пакети данни (PDN) , които съответният потребител на мобилни данни  желае да използва. В допълнение към идентифициране на PDN, APN може също да се използва за определяне на вида на услугата, (напр. връзка с протокол за безжични приложения (WAP) сървър, услуги за мултимедийни съобщения (MMS)), който е осигурен от PDN. APN се използва в 3GPP мрежи за достъп до данни, като например General Packet Radio услуги (GPRS).

   


  мобилен интернет

 4. Сега се появява празен екран. За да въведете настройките на мобилния оператор трябва да натиснете трите точки в горния десен ъгъл. След което се появяват няколко опции. Избирате „Ново име на точка за достъп“ или APN.

  APN 3G

 5. Появява се меню, в което трябва да въведете настройките за мобилната мрежа.

  настройки на мобилен интернет
 6. В зависимост от оператора, който използвате, трябва да въведете следните интернет настройки:

    GLOBUL MTEL VIVACOM
  Име GPRS GLOBUL MTEL INTERNET VIVACOM INTERNET GPRS
  Име на точката за достъп (APN) globul wap-gprs.mtel.bg internet.vivacom.bg
  Прокси сървър 192.168.088.011 213.226.006.065 192.168.123.123
  Порт 8004 8080 8080
  Потребителско име globul mtel VIVACOM
  Парола - mtel VIVACOM
  Мобилен код на държавата (MCC) 284 284 284
  Мобилен код на оператора (MNC) 05 01 03
  Тип на името на точка за достъп (APN) default default default
 7. След като въведете всички настройки трябва отново да изберете менюто в горния десен ъгъл и да натиснете „Запазване“. Ако нямате тази опция трябва да натиснете върху стрелката в долния ляв ъгъл. Тук е важно да отбележим, че трябва да натиснете точно върху нея, а не на друго място по екрана, тъй като настройките няма да се запаметят.
   

 8. Върнете се отново на основния екран и изчакайте малко. В долният десен ъгъл до часовника трябва да се появи скала за обхват/ пренос на данни. Ще видите как от сив цвят се променя в синьо. Ще се появи и дребен шрифт изписващ „3G” точно до тази скала.

Ако въпреки въведените настройки нямате достъп до интернет, то може би модемът, който използвате, не е съвместим с тази операционна система. Най-добре е да отидете до най-близкия офис на мобилния оператор, който използвате, и консултантите да ви помогнат.


Сподели