Как да направим ученето лесно и забавно

От RevoPad 10 септември 2014 5415 прегледа

Revo Study

В днешно време таблетите са основно средство за забавление на много от децата. Смарт устройствата бързо успяха да заместят иначе толкова популярните конзолни и компютърни игри. Да, истината е, че всеки родител малко или много страда от факта, че детсвото се промени толкова драстично. Децата вече не изгарят от нетърпение да тичат навън, а вместо това сядат пред компютъра вкъщи и може цял ден да не им чуете гласа. Как обаче се отразява това на детското мислене? Детето ви няма да се откаже от смарт устройствата. Те се превърнаха в ежедневие за всеки единот нас. Как обаче да обърнете това в своя полза?

 

Revo е тук, за да покаже как таблетите могат да бъдат полезни за развитието на вашето дете. Нека споделим с вас няколко интересни факта:

Използвайте Гугъл

Децата са любопитни! Признайте - любимият им въпрос е "Защо?". Е, сега вече има Гугъл. Покажете на вашето дете, че таблетът не е само за игри. В Гугъл можете да откриете всякаква интересна информация, която може да обогати знанията на всеки малчуган. Особено голям плюс са и картинките и видео клиповете, които дават дори още по-ясна представа за всичко. Как изглежда крокодила? Какво се крие на морското дъно т.н. Ако децата са по-големи, може би дори създаването на Българската държава през 681г. би било интересно за тях. Да, спокойно можем да заявим, че за децата ученето от учебник е задължение. Ученето от таблет - игра. Опитайте, ще видите, че децата ще запомнят много повече информация, когато тя е поднесена по един по-различен начин.

Образователни игри

Андроид е операционната система с най-много безплатни приложения. В Google Play можете да откриете подходящо приложение за всичко, което ви дойде наум. За всеобщо щастие това включва и много образователни игри. Това е един от най-лесните начини вашето дете да научи кои са столиците в света, знамената на различните държави и т.н.

study revo

Интерес към електронните книгите

В края на всяка учебна година детето ви се прибира с огромен списък с книги, които трябва да прочете през лятото.Е, лятото почти мина, но задълженията си остват - децата трябва да четат. Знаете, че малчуганите предпочитат да гледат детски филмчета по телевизията, вместо да четат от задължителните книги. Тук отново можете да използвате илюзията на таблетите и да превърнете това в игра. Просто използвайте таблета като електронна книга и ще видите колко е лесно да възбудите интереса към четенето.

Направете ученето приятно за вашето дете. Сега можете да го зарадвате с някой от моделите на Revo и да превърнете ученето в детска игра.

 

Сподели