Как да оптимизираме програмите си на Андроид устройството ни

От REVO Pad 21 юли 2014 6385 прегледа

Как да оптимизираме програмите си на нашето Андроид устройствоMoбилните ни устройства се превърнаха в най-популярните джаджи за намиране на информация и основно средство за достъп до приятелите ни в социалните мрежи. Големите им дисплеи ги правят удобни за гледане на видео, а вградените високоговорители за слушане на музика в моментите, когато трябва да пътуваме. Вероятно всеки от нас иска да има постоянно на смартфона или таблета си максимално повече приложения, игри, снимки, клипове и музикални парчета, за да се забавлява непрестанно.

Твърде често, обаче инсталирането на много заглавия се отразяват негативно не само на живота на батерията, но и на скоростта на работа. RevoPad е бранд, който винаги се е стремял да не допуска компроси с високата производителност и това е отличителна характеристика на всеки един негов продукт. Все пак има няколко съвета, които ще ви позволят допълнително да оптимизирате работата на своята мобилна джаджа:

1. Оперативна памет                     

Процесорите са най-важният компонент на смартфоните и таблетите, който закономерно оказва най-голямо влияние на производителността им. RAM модулите са втория фактор, на който трябва да обърнете внимание при избора на ново устройство. Ако искате да подобрите максимално скоростта е необходимо постоянно да преглеждате колко RAM използват различните приложения, които сте отворили. Всеки път, когато забележите, че някое от тях консумира твърде много оперативна памет е най-добре да го затворите и да го стартирате само, когато ви е необходимо.

Моделите с Android OS ви предлагат преинсталирана подобна функция, която ще намерите в Developer Options в раздела Process Stats. В случай, че тази опция не е активирана по подразбиране можете да го направите от Settings>About Phone, като изберете Build Number. Друга атрактивна възможност е да инсталирате полезни програми в това отношение като Аdvanced Task Manager-Killer, с който да спирате приложенията, които затрудняват работата на устройството ви.

Разполагате с множество варианти да персонализирате работата му, като настройвате приложенията да се изключват, когато не се използва дисплея, а също да имате бърз достъп до всички неща, които сте отворили в Uninstall менюто, от което да ги затворите. Продължителното задържане върху името на процеса, който искате да спрете ще го терминира автоматично. Трябва да отбележим, че едва ли ще изпитвате подобни проблеми с моделите на RevoPad, тъй като те предлагат интересно и примамливо съчетание между осемядрени процесори и 2GB RAM.  

2. Вградена памет

Другият голям проблем на съвременните смартфони е недостатъчния вграден капацитет за съхранение на данни. Някои от големите компании като Samsung изразходват предварително почти половината от него, за да преинсталират собствените си допълнителни софтуерни услуги към операционната система. Oт своя страна това е досаден проблем, с който няма да се сблъскате, ако имате устройства на RevoPad, тъй като марката ви позволява да се възползвате от всички предимства на базовата версия на Android OS.

Най-лесният начин да ускорите работата на мобилната си джаджа е да изтриете някои от файловете, които не използвате толкова често и респективно да освободите максимално пространство. Смартфоните и таблетите на RevoPad имат слотове за microSD карти и така позволяват лесно да преместите там музиката, филмите и снимките си, за да си гарантирате достатъчно вграден капацитет за любимите приложения. След като го направите ще сте сигурни, че имате винаги достъп до колекцията си от мултимедийно съдържание, като така ще подобрите осезаемо и произодителността.

Link2SD работи с Android 2.0 ОS или по-високи версии на платформата и позволява да трансферирате приложения в SD картата, да изтривате кеш файлове и да управлявате по най-добър начин паметта на устройството си. Винаги проверявайте дали игрите, които имате не са твърде големи, тъй като, ако не ги използвате често можете да ги махнете и да се забавлявате още по-бързо на приложенията, които наистина важни за вас. RevoPhone K870 е достъпен фаблет с впечатляващ 7-инчов дисплей, бърз процесор, 13-мегапикселова камера и 16GB памет, която е напълно достатъчна за цялата ви колекция от приложения.

Сподели