Как да разберем каква е силата на Wi-Fi покритието

От REVO Pad 07 август 2014 10094 прегледа

Измерване на силата на Wi-Fi покритиетоMного потребители продължават да предпочитат попуярните Wi-Fi мрежи, за да си осигуряват достъп до интернет, когато пътуват. Предимствата на подобен подход са доста и вероятно най-важното от тях е, че не се налага да плащаме излишни средства.

Твърде често ни се налага да търсим в Google Play приложения, които да подобряват скоростта на достъп до интернет. Понякога, обаче този процес не само ни губи време, но и излишни нерви и затова сега ви представяме списък с няколко доста полезни приложения. Благодарение на тях ще можете виждате и използвате винаги пълния потенциал на безжичните мрежи. Ето и кои са те, според AndroidCentral:

1. OpenSignalMaps

Един от най-добрите начини да разберете къде сигнала около вас е достатъчно силен, за да можете да сърфирате, както искате в интернет. Ако използвате това приложение ще видите посоката на връзката с допълнителна стрелка, интерактивна карта и радар. По този начин не е необходимо постоянно да търсите, а единствено да инсталирате OpenSignalMaps. Moжете също така да виждате лесно и бързо наличните безплатни мрежи в района, в който се намирате, за да се наслаждавате по най-добър начин на любимото си мултимедийно съдържание.

2. Network Signal Info

В случай, че искате да получавате в максимални детайли информацията за връзката, която използвате определено това е подходящ избор за вас. Данните за обхвата се възпроизвеждат с икона, която включва цели 14 ленти, които ви показват точната скорост. Имате опция да виждате всевъзможни подробности като името на Wi-Fi връзката, МАC и IP адреса, DHCP сървъра, Subway Mask и много други.

3. WiFi Overview 360

Приложението работи не само като класически WLAN скенер, но предлага и допълнителни функции, с които да следите във всеки един момент своя сигнал. Wi-Fi Overview 360 е оптимизирано за устройства, работещи с Android 4.x OS или по-високи версии на платформата. Важно предимство е, че няма да виждате досадни реклами, като интерфейса е оптимизиран специално за големите дисплеи на таблетите.

4. WiFi Analyzer

Независимо дали използвате домашната си мрежа или публичен Wi-Fi това определено е едно от приложенията, което ще ви позволи да увеличите максимално сигнала си. Oще като въвеждате данни ще видите допълнителен панел, който ви показва най-добрите канали, към които можете да се свържете. Приложението е подходящо за случаите, в които се намирате на публично място и е доста лесно за употреба, което ще превърне смартфоните и таблетите ви в още по-функционални устройства. 

5. WiFi Connect

Забавният интерфейс е първото нещо, което ще ви направи впечатление в Wi-Fi Connect, но това далече не е единствената му полезна характеристика. Само с няколко клика ще получите цялата информация за връзката, която използвате като скорост на линкове, IP адрес и много др. Приложението е абсолютно безплатно и това е фактор, който ни кара да обърнем вниманието ви към него.

6. WiFi Manager

Едва ли има по-лесен начин да навигирате своите Wi-Fi мрежи от това интересно предложение, без значение колко връзки успявате да доловите в даден момент. След като го инсталирате ще виждате два отделни уиджети, които ви показват всички данни, от които се нуждаете. Темите в допълнителен черен цвят допринасят за елегантната визия на Wi-Fi Manager, което определено трябва да пробвате, ако имате модел с Аndroid OS.

Сподели