Какъв калъф да изберете за таблета си

От REVO Pad 22 май 2014 6968 прегледа

В момента на пазара се предлагат най-различни калъфи за таблети. Ако ви предстои избор на такъв, имайте в предвид, че ще попаднете на калъфи най-различни като модели, цени, размери и разновидности. А избора ви като цяло зависи от това какъв дизайн търсите и колко функционален искате да бъде калъфа ви. И ако в случая думата „функционален“ ви се струва неуместна за определение на един нищо и никакъв калъф, тук е момента да ви убедим в това, че един калъф наистина би могъл да изпълнява не една и две функции. Производителите на калъфи отдавна се стремят да ги превърнат в нещо повече от един прост протектор, чиято функция да е единствено предпазването на скъпия ви таблет от надраскване или удар. А за какво намекваме, ще ви стане ясно след като ви запознаем с най-основните разновидности калъфи на пазара:

Силиконов калъф

Силиконов калъф

 

Силиконовият калъф има своите плюсове, но и своите минуси. От една страна, той ще прилепне плътно към таблета ви, като по този начин едновременно ще запази основните черти на дизайна му и ще го защити от надраскване и евентуално от удар. Но от друга страна, поради факта, че покрива само гърба и страничните ръбове, екрана на таблета ви ще остане незащитен. Друг минус на този тип калъфи, е че те са предлагани само и единствено за някой от най-популярните и масови модели на пазара. Вероятността да се сдобиете с такъв, ако притежавате рядък или нов модел таблет е малка.

Платнен калъф

 

 

Платнен калъф

Един от най-обикновените видове калъфи е платнения тънък калъф тип „джобче“. Независимо, че ще срещнете този тип калъфи под формата на най-ралични модели разцветки и марки, те са най-несигурни и логично – най-евтини. Те са тънки като материя и биха предпазили таблета ви от надраскване, но не и от падане, удар или натиск.

 

 

Чантичка с джобче

Чантичка с джобчеКалъф тип „чантичка с джобче“ са по-удачният вариант от гореспоменатите от гледна точна на сигурността. При тях обаче ще откриете както такива с меки, така и такива с твърди страници. Естествено за по-доброто опазване на устройството ви по-удачния вариант ще е модела с твърдите страници. Такъв тип калъф би бил наистина сигурна защита за таблета ви, още повече при наличието на цип, който ще опази устройството от изхлузване.

 

 

 

 

 

"Тефтер"Калъф тип "Тефтер"

Твърд калъф тип „тефтер“ - този вид калъфи са възможно най-сигурните, с които можете да облечете вашия таблет. И за да е наистина сигурен, трябва да подберете такъв, който да има здраво захващане за самия таблет, както и сигурно закопчаване при сгъване. След това можете да бъдете сигурни, че таблета ви ще е окончателно защитен както от надраскване, така и от падане и дори от натиск. Предимствата на този вид калъфи не спират до тук – вие автоматично се сдобивате с една изключително удобна стойка за таблета си – сгъвайки го определения начин таблета ви ще застане стабилно и удобно за ползване на масата пред вас.

 

Калъф с клавиатура

 

Калъф с клавиатура

Ако желаете да превърнете любимия си таблет в хибрид между таблет и лаптоп, то в такъв случай ви е нужен твърд калъф тип „тефтер“, но с клавиатура. Този тип калъфи имат същата сигурност, както и гореспоменатия твърд калъф с тази разлика, че тук получавате и удобна вградена хардуерна клавиатура, с която се борави далеч по-лесно от софтуерната такава. Като за сигурността на таблета Ви тук отново ще споменем, че е добре да обърнете внимание на захващането на самия таблет към калъфа, както и на закопчаването при затварянето му.

 

 

 

 

Така или иначе изборът остава изцяло ваш. Имайте в предвид обаче, че различните производители предлагат и различни цени на калъфите, вариращи от 10 до... Колкото се сетите лева, като естествено цената определя и качеството както знаем. Обикновено на повечето места, на които можете да се сдобиете с таблет, ще имате и опцията да се сдобиете и с калъф за него. А понякога изборът на калъф е също толкова труден колкото и избора на таблет. Но това е в случаите, когато избираме скъпо струващ таблет сред скъпо струващи таблети. Напоследък обаче марката RevoPad промени представата ни за цените, като ни показа таблети с четири ядрени процесори на цени от около 200 лева. Естествено, купувайки мощната машинка на такава добра цена ще е грехота при покупката да не сложим в пликчето на RevoPad и един стилен и изискан твърд калъф като допълнение за сигурността му, за да бъдем сигурни, че четири ядрения Cortex ще ни служи безаварийно през всичките години от живота си.

Сподели