Какви са характеристиките на качествената музика?

От RevoPad 13 септември 2014 3492 прегледа

Качествената музикаПо време на играта „Стани тестов пилот на RevoBeatsимахме възможност да проследим мненията  на феновете на качествената музика. За някои качествената музика е въздействаща на емоциите и духа, но за други тя се определя от техническите ѝ характеристики. Ето какво споделиха те, за да спечелят нашата награда:

 

Димитър Н.

 „За да е качествена една музика за мен е необходимо да чувам детайлите и да няма изкривявания при определено ниво на звука също да има хубав плътен бас. Не е нужно както съм чел в някои статии да казват цигулката е пред пианото и зад контрабаса това са глупости. И както казва един приятел ако се чува скърцането на стола в еди коя си минута на една определена песен на Рей Чарлз значи говорителите са качествени...“


Аниола Д.

 

„Оценявам качеството на музиката по два показателя: технически параметри и музикално съдържание. Техническите параметри включват диапазона на честотната лента, колкото по-широк е, толкова по-богат на звуци с различна честота.

 

Gwen Carterr

“...До нея достигам чрез качествени слущалки и тонколони, защото звукът също има огромно значен
ие в звученето на любимите ми песни!“

 

И все пак, съдейки по коментарите по време на нашата игра, музиката въздейства на емоциите, независимо от техническите си характеристики. 

Очаквайте още публикации с най- интересните коментари, донесли на създателите си нашите награди!


Сподели