Какво е Android

От REVO Pad 02 януари 2014 5271 прегледа

     Android е душата на вашия RevoPad. Той е това, което виждате всеки път когато отключите екрана на вашето Revo бижу. Казано по друг начин - Android е операционна система от ново поколение.

    Когато говорим за операционни системи няма как да не отбележим факта, че всяка операционна система притежава както полезните за потребителя и качества, така и своите недостатъци. Причината за това е, че в зората на създаването си операционните системи са били създадени от инженери за инженерни цели.

    Първата операционна система се казва LEO I и е създадена през 1951 година. Тогава компютърната индустрия е била с ранг на космическа наука, дори по-сложна. Множество сложни електромеханични устройства се мъчели да угодят на гениалните мисли на тогавашните инженери. Не, не си мислете, че мразим инженерите,  напротив - те са основният двигател на технологиите, но както показва историята не винаги инженерните идеи биват добре приемани от потребителите.

  По-късно операционните системи претърпяват бурно развитие, компютърната индустрия също. През 1971г. се появява първият персонален компютър - Kenbak-1, а по-късно и по-известният Altair 8800. Тогава инженерната мисъл среща масовият потребител. Появяват се черните, а после и сините прозорци. Появяват се и трипръстовите комбинации.

  След около 30 години през 2005 г Google купуват компанията Android. Тогава тя е била малка компания, която с финансовата подкрепа на Google поставя началото на операционната система Android, която е първата смела крачка технологиите да бъдат насочени към обикновеният потребител, без да очакват от него да изкара няколко годишни курса на обучени за работа с Android.

 Андроид е базирана на Linux kernel - безплатна операционна система с отворен код. Android е  операционна система предназначена за устройства с чуствителни на допир екрани (touch screen) и се стреми да използва логиката на натуралните човешки жестове.

  

Posted in: Новини Tags: каквоеандроидосkakvoeandroid
Сподели