Какво е IPS

От REVO Pad 02 януари 2014 22876 прегледа

IPS ( идва от In Plane Switching (IPS TFT LCDs)  e съвременна технология, която е разработена с цел подобряване на качеството на LCD панелите. Дисплеите с IPS матрица се характеризират с високо качество на картината, ярки цветове и отлични ъгли на видимост. До преди няколко години IPS матриците се асоциираха с професионални дисплеи, днес те са на много достъпни цени.

Какви са предимствата IPS матрицата

При IPS технологията се използва по-прецизно нареждане на течните кристали, което определя и по-големия ъгъл на видимост – до 170 градуса. За сравнение TFT технологията се характеризира с до 140 градуса ъгъл на видимост или близо 20% по-нисък. С помощта на IPS технологията се преодолява явлението нематичност при течните кристали.

нематичност при течните кристали

 Друго основно предимство на IPS матрицата е високото качество на образа, което рефлектира в по-малко уморяване на зрението и подобряване на комфорта при работа от близко разтояние.

IPS технология при таблети

При сравнение на два таблета - REVOPad N7 Mini S (IPS матрица) и REVOPad MR798(TFT матрица) се забелязва, че при използващия IPS технология – дори при гледане под голям ъгъл цветовете запазват своята жизненост, контраста е по-добър. При TFT матрицата образът е много по-блед, губейки част от визуалната информация.

Може да направите разлика в цветовото усещане при работа с двата таблета на щанда на REVOPad в Парадайс Мол София.

Posted in: Новини Tags: ipsтаблетсипсkaквоеекран
Сподели