Какво е Play Store

От RevoPad 29 януари 2014 5565 прегледа

Play Store, първоначално известен като Android Market, е мястото от където можете да си инсталирате безплатни или платени приложения (програми) игри и друго електронно съдържание за Андроид.

Достъпа до Play Store става чрез иконата:

Архитектура на сайта

Намирането на необходимите приложения е много лесно. В полето за търсене въвеждате ключова дума и на екрана се появява списък на приложенията отговарящи на търсенето.

Google Play Store

Около иконата на приложението може да видите оценката му от потребителите, както и колко пъти е било инсталирано. Висока оценка и много сваляния са индикация, че приложението се е харесало на аудиторията и вероятно ще допадне и на вас.

Ако приложението е платено, то ще видите и цената на която може да го купите. Плащането се извършва с кредитна карта.

Преди инсталиране на приложението ще видите въпрос достъп до каква информация изисква достъп приложението. В случай, че не сте съгласни можете да прекратите инсталацията.

Развитието на услугата

Първоначалният вариант на услугата, представен през 2008 година, е поддържал единствено приложения. Четири години по-късто Google  обявяват сливането на Android Market с Google Music и ребрандирането в Google Play. Към днешна дата в Google Play store има над 1 милион публикувани приложения и над 50 милиарда сваляния.

Google Play Store е достъпен чрез таблетите RevoPad. Информация за приложенията, които са инсталирани по подразбиране, може да намерите в статията "Популярни приложения, инсталирани на таблетите RevoPad".

Сподели