Кубчето на Рубик на новият век са Таблетите и Интернет

От REVO Pad 19 май 2014 2385 прегледа

Кубчето на РубикОбщите неща между Кубчето на Рубик представено през 1974, Интернет и Таблетите, представени почти 40 години по-късно  са, че във всички тях е вложен изключително голям интелектуален потенциал, но докато Кубчето на Рубик има основно забавна и развлекателна функция, то Интернет и мобилните устройства са по всички фронтове.

Ако си зададем въпроса - кое е по-лесно? Да изобретиш нещо свързано с мобилни устройства или интернет или механична творба подобна на Кубчето на Рубик - безспорно правилният отговор е "нещo свързано с Интернет" Причината за това е, че Интернет и Информационните технологии са относително млада наука, която вярно се развива изключително бързо, но механиката е възникнала преди доста време и изглежда, че в нея почти всичкое изобретено и открито, така че, ако искате да станете откривател, по-бързо можете да го направите в Интернет технологиите.

Друга обща черта е манията завладяваща хората. И в двата случая тя е сериозна. Мобилните устройства предлагат много емоции и забава, които ще се променят, но няма да отшумят, докато Кубчето на Рубик бе популярно около 15 години, което също не е малко.

По между тези мъдри мисли се прокрадва въпроса - А знаят ли 20 годишните фенове на технологиите за Кубчето на Рубик?

Едва ли, много от тях не са го виждали, което не е сериозен проблем, защото много от тях са силно ангажирани със създаване на Кубчето на Рубик на своето време, а какво ще е то - предстои да научим.

Сподели