Лаптоп, Таблет, Смартфон какво да изберем?

От REVO Pad 24 януари 2014 6041 прегледа

Отговора на въпроса кое да изберем, дали Лаптоп, Таблет или Смартфон е само един - и трите. Естествено това е свързано с по-големи разходи, но по този начин покривате нуждите си за всички ситуации. Би било полезно да изясним как са се появили различните видове технологични устройства.

десктоп компютър

Десктоп компютър

Ето на кратко как изглежда еволюцията на компютъра: Десктоп Ерата на персоналния компютър започва от Десктопа. Първообраз на Десктопа е системния терминал на големите изчислителни машини. Те наистина са били големи. Заемали са цели етажи от сгради, а системните терминали са служили за тяхното управление. По-късно благодарение на технологичните подобрения системния терминал "скъсва" връзката с голямата машина и се превръща в самостоятелен Персонален компютър. Термина Desk Top - отгоре на масата, върху масата идва от факта, че се е компютъра се е помещавал на работната маса, но това беше доста отдавна - в края на 70те години на миналия век. През последните години по-правилното му наименование е Desk Under или под масата. Там сме свикнали да го виждаме и да го чуваме.

Няма по-удобно за ползване устройство от Десктоп с хубав екран, добра производителност и ергономични клавиатура и мишка, естествено удобен стол и работна маса. Естествено всичко това е ситуирано в офиса или в къщи, трябва да имате търпение да зареди и да харесвате неговото жужене или направо бръмчене по време на работа.

 

Лаптоп

Лаптопите се появяват също в зората на развитието на персоналните компютри, но поради доста технологични трудности при произвоството им цената им дълго време надвишава 2500$. Желанието да имаме компютър навсякъде, обаче побеждава и днес можем да се радваме на преносим компютър с тегло <2 кг на цена около 500-600 лв.

Смартфон

Смартфона е наследник на мобилния телефон, който пък е наследник на Радиостанциите. Защо изведнъж компютъра се появява в телефона? Причината за това е, че за да се постигне добро качество на звука се налага той, звука, да бъде "цифровизиран" и после предаден на разстояние и после цифровият сигнал отново да бъде превърнат в аналогов и после в звуков. За това е необходим компютър, който с развитието на технологиите става все по-малък и по-мощен. В последствие изчезва и физическата клавиатура на телефона, която е заместена с тъч скриин. И така имаме днешните съперници на компютъра, телевизора и още много други устройства. Не споменавам телефон, защото той е на път да изчезне в класическия си вид.

Таблет

таблет revopad n7 mini s

Таблетът се появява в процеса на еволюция на смартфона. На практика той е пълноценен компютър, оптимизиран за работа в Интернет, комуникация - e-mail, чат, социални мрежи, забава - игри, музика филми и естествено, не на последно място за обучение. С цел оптимизация на цената повечето таблети нямат радио модем. Това е устройството, което позволява връзка и обмен на данни чрез мрежите на мобилните оператори (2G, 3G, 4G). Казано по-просто Таблета е голям Смартфон с или без радиомодем. За обичащите да се забавляват с игри в свободното си време препоръчваме RevoPad N7 Mini S. Ако предпочитате да гледате филми, докато пътувате, ще ви е необходим по-голям дисплей от тези на смартфоните, в този случай таблетите са добър избор, с RevoPad MR798 може да сте навсякъде с любимите си филми. Можем да  зарадваме и бюджетни притеснените. С моделът RevoPad MR793 вие получавате качество на изгодна цена.

Сравнение

Какво можем да кажем от гледна точка на използването на тези устрйства: Смартфона се превърна в стандарт има евтини скъпи, добри и не толкова добри. Всички обаче имат две важни функции - разговор по телефон и СMS и мобилен Хот Спот (HotSpot), т.е. могат да предоставят мобилен интернет (ако вашият акаунт към оператора има активиран такъв) и на други устройства - Таблет, Лаптоп, Десктоп. Таблет в комбинация със смартфон е перфектно решение да използвате само един акаунт интернет и да можете са сърфирате по-удобно на по-голям екран, да четете мейли или информация в нета, да гледате филми, да играете игри или слушате музика. Лаптоп и Смартфон е оптималният избор за професионална работа. Ако пишете много, смятате, рисувате или чертаете, то Лаптопа дава много по-голям комфорт при ползването за тези цели.

В заключение ще споделим, че тенденцията е почти всички потребители да имат и трите устройства, така, че ако ви се иска сега да имате таблет - не се колебайте RevoPad е правилният избор.

Сподели