MediaTek MT6572 - процесор за бюджетни смартфони и таблети

От REVO Pad 13 юни 2014 3175 прегледа

MediaTek MT6572Qualcomm продължава да е най-атрактивния производител на мобилни процесори в индустрията, като тази тенденция вероятно ще се задълбочи след като от NVIDIA oбявиха, че за в бъдеще ще насочат вниманието си предимно към конзолите и автомобилите. MediaTek е един от малкото брандове, който допринася за иновациите в този сектор със своите атрактивни архитектури. Компанията има силно присъствие предимно в ниския и средния клас и вече подготвя премиерата на ново поколение 64-битови чипове.

МТ6572 е името на бюджетен процесор, който представлява атрактивно съчетание между ниска цена и висока производителност, като така позволява на популярните производители да създават по-бързи и достъпни модели. Въпросната архитектура е създадена с 28-нанометрова технология и разполага с две Cortex-A7 ядра, работещи на 1,2GHz. Moделът предоставя по-добри възможности за мултитаскинг от едноядрените чипове и е допълнен от Mali-400 MP1 графичен процесор.

Aрхитектурата включва поддръжка за LP-DDR/LP-DDR2 RAM модули, 5-мегапикселови камери и е базирана на технологиите ARM Jazelle и TrustZone. Смартфоните с MediaTek MT6572 могат да работят с две SIM карти, а също с Bluetooth 4.0, GPS и HSPA+/TD-SCDMA мрежите. Новият процесор използва MediaTek MiraVision, която му позволява да декодира HD видео с 30 кадъра в секунда.

Другата интересна характеристика е, че той включва допълнителен контролер, който поддържа дисплеи с резолюция от 960х540 пиксела. Характеристика, която е напълно достатъчна за моделите от ниския ценови сегмент. В заключение ще отбележим, че MediaTek MT6572 бе представен през миналата година и е произведен с 32-битова технология на компанията.

Posted in: Всичко Tags: МедиатекMediaTekCPUSoC
Сподели