Модерно образование с приложения за таблети и смартфони

От REVO Pad 04 август 2014 4835 прегледа

Образование с RevoPadДинамичното ежедневие, в което живеем, дългия работен ден и многото задължения, с които сме натоварени, често не ни оставят възможност да бъдем пълноценни по начина, по който искаме. Без значение колко добре се развиваме в дадена сфера никога не е късно да открием нови хоризонти, като научим полезни и интересни неща.

Мобилните ни джаджи са неизменни спътници в ежедневието ни, а постоянния достъп до интернет, който ни предлагат е чудесна възможност да бъдем креативни винаги, когато сме в движение. Обучението от таблета или смартфона ни може да е много по-забавна и приятна задача, ако се спрете на тези няколко приложения:

1. Coursera

Coursera определено е един от най-добрите инструменти за безплатно обучение, на които можете да попаднете в интернет. Потребителите разполагат с възможността да избират между над 600 различни курса, които са подредени в 20 категории, които варират от математика през музика до медицина. Предвидена е и опцията да получавате уведомления за предстоящи събития, да стриймвате лекции в реално време, да ги изтегляте и гледате в офлайн режим, като Coursera е достъпно на 14 различни езика, а самите курсове са допълнение и от субтитри.

2. Duolingo

Научаването на нов език не е никак лесна задача и постигането на тази цел изисква много усилия и търпение, докато започнем свободно да го говорим, четем, пишем и разбираме. Ако и вие обмисляте скоро да подобрите своите познания в тази сфера Duolingo определено е добър инструмент, за да го направите по изцяло нов и забавен начин. Смартфонът или таблетът ви никога не е бил толкова мощно оръжие, с което да разберете нови и полезни неща, ако имате на разположение Duolingo.

Duolingo ще ви позволи да учите френски, немски, португалски, испански, италиански и английски, визуализирайки полезната информация под формата на игра, в която са предоставени детайлни статистики за развитието ви. Другите предимства са, че няма реклами, не е нужно да плащате и в същото време използвате смартфона си по най-практичния и забавен начин, за да направите първите стъпки в езика, който искате да научите.

3. TED

Официалното приложение ви позволява да се докоснете до технологични гении и иноватори от света на бизнеса, медицината, музиката и науката. Moжете да браузвате в колекция от над 1700 аудио и видео файла, като то е оптимизирано за дисплеите на смартфони и таблети и е достъпно в 22 различни езика. Независимо колко време прекарвате, докато се ровите в TED, можете да сте сигурни, че проложението винаги ще ви помогне да подобрите мисленето и представата си за най-вдъхновяващите и изумителни неща, които се случват около нас.

4. Udemy

Преимуществата на Udemy са, че можете да откривате хиляди онлайн курсове, аудио и видео лекции, текстови материали, които лесно да запазвате и разглеждате след това, когато нямате достъп до интернет. Приложението ви позволява да станете част от общност със задълбочени познания в различни сфери, наброяваща над 3 млн. души по цял свят. Съдържанието в него е разделено в категории като Programming, Entrepreneurship, Photography, Marketing, Design, Salsa, Yoga, Cake Decorating и много др. Taка винаги ще си гарантирате, че ще можете да обогатите своите знания, докато пътувате в метрото, бързате за работна среща или си почивате вкъщи, като удоволствието е още по-пълно с бързия 6-инчов RevoPhone M860.

5. NASA

Няма как в този списък да не обърнем внимание на официалното приложение на космическата агенция, предоставящо достъп до разнообразно мултимедийно съдържание. Ако го инсталирате ще виждате най-новите и ексклузивни новини около новите проекти, над които NASA работи, а също да стриймвате в реално време телевизионния ѝ канал. В момента приложението предлага над 13 хил. различни изображения, които се ъпдейтват постоянно, а също информация и линкове до всички центрове за посетители на агенцията.  Ярките и наситени цветове на големия дисплей на RevoPhone K870 го превръщат в най-подходящия и удобен начин да се възползвате от официалното приложение на NASA.

Сподели