Особености на смартфоните с две сим карти

От REVO Pad 13 август 2014 17796 прегледа

смартфон с две сим картиВсеки един от нас е виждал подобни SIM карти, без които иначе нямаше да можем да комуникираме от съвременните смартфони. Невероятното развитие на технологиите позволи те да бъдат все по-малки, но в същото време да съхраняват в себе си повече информация. В голяма степен те копират дизайна на мобилните процесори и представляват малки компютърни чипове, които поддържат популярните GSM мрежи.

Самата технология работи на различни честотни диапазони като 850, 900, 1800 и 1900MHz, в зависимост от различните мобилните оператори в държавите. В същото време много допълнителни SIM услуги ни позволяват лесно да пренасяме информацията от целия си списък с контакти. Така спокойно можем да използваме няколко устройства едновременно без да въвеждаме ръчно всеки един от номерата, които използваме.

Tрябва ли да имаме смартфон с две SIM карти

Mного хора проявяват интерес към подобни модели, тъй като могат много лесно да превключват между двете си карти, които работят в мрежата на различни оператори. Преди няколко години тази иновация не беше възможна, тъй като се изискваше допълнителен адаптер, който да включите в контакта. Друг проблем беше и необходимостта на специален софтуер, който да позволи да ги използвате едновремвнно и това определено беше голям недостатък. Технологиите днес премахват напълно това ограничение и Dual SIM смартфоните вече са реалност и улесняват в комуникацията на милиони потребители по цял свят. Някои компании разработват допълнителни софтуери, с които да редуцират консумацията на енергията на подобни модели, което постепенно се превръща в основно тяхно предимство.

Предимствата на Dual SIM устройствата

Първата водеща причина е, че нямате нужда да носите втори смартфон със себе си особено, когато пътувате. По този начин можете да си спестите досадния момент, в който джобовете, чантата или раницата ви е пълна с излишни неща. Ако си купите смартфон с две SIM карти ще си гарантирате постоянен достъп до мобилната мрежа и лесно да говорите и пращате на съобщения до приятелите си. От своя страна това е практична опция, която ви позволява да се възползвате по най-добър начин от възможностите им. Искате да разделите работния си мобилен номер от личния? В този случай няма да имате никакъв проблем, ако разполагате с подобно устройство.

Пътуването в чужбина и живота на батерията

Представете си, че ви предстои посещение на друга държава, при което искате да използвате едновременно своя български номер и да си купите местна карта. Едва ли по-добър вариант от това смартфона ви да е в състояние да работи с две отделни SIM карти по едно и също време. Вариант, който е в пъти по-добър от това постоянно да търсите смартфоните по джобовете или багажите си. От друга страна този тип устройства предлагат допълнителни и полезни функции, като фенерче и FM радио, с които да се забавлявате, когато сте в движение. Фактът, че повече от тях нямат мощни процесори и дисплеи с Full HD резолюция е гаранция, че батерията със сигурност ще издържи в продължение на няколко дни. В крайна сметка има ли някой, който не иска любимото му устройство да работи дълго време с едно зареждане?

Недостатъци на смартфоните с две SIM карти

Все пак както всички съвременни мобилни устройства, които използваме в ежедневието си и тези смартфони имат свои недостатъци. Двете SIM карти означават, че те имат различни предаватели, което може да се отрази на живота на батерията, ако компаниите не се погрижат да интегрират собствени технологии, с които да премахнат този проблем. Причината в случая е, че те работят с различни радиостанции, като всяка от тях постоянно търси достъп до клетъчната мрежа. Някои производители поставят допълнителна втора батерия, но пък това се отразява на дебелината на смартфоните с две SIM карти. RevoPad са бранд, която набира голяма популярност на българския пазар и компанията не само ни предлага достъпни смартфони, но и са свели до минимум този проблем. Устройства като RevoPhone M860 ще променят изцяло представата ви за подобни модели, тъй като имат батерия с голям капацитет, който в случая е 2800mAh. Ако се спрете на моделите на този бранд не само ще се възползвате от очевидните им предимства, но също така ще се възползвате от дългия живот с едно зареждане, който те ви предоставят.

Сподели