С таблет на училище

От REVO Pad 09 септември 2014 4790 прегледа

Използване на таблети в училищеОбразованието несъмнено е една от сферите, която еволюира с невероятни темпове през последните години, благодарение на технологичните иновации. Интернет пространството днес ни осигурява свободен достъп до на практика неограничени източници и потоци от информация в абсолютно всяка една област, която буди интереса ни. Облачните услуги, USB флаш устройствата и мобилните джаджи пък позволяват да съхраняваме огромно количество информация, която е на разположение за нас във всеки един момент. Ако отделим малко от свободното си време можем винаги да открием някой полезен онлайн курс или друга форма на обучение, с която дистанционно да усъвършенстваме уменията си.

Технологиите промениха изцяло начина, по който откриваме, консумираме и дори обработваме информацията и в най-голяма степен дължим това на мобилните ни джаджи, които вече се превърнаха в неизменна част от нашето ежедневие. Наближаването на учебната година е причината сега да насочим вниманието ви към ползите и предимствата на все по-достъпните таблети в обучението на децата ни. Компактните им размери, огромната колекция от приложения, допълнителните аксесоари, дългия живот на батерията и ниските им цени определено се очертават като най-важните им преимущества.

Таблетите са много полезни устройства, тъй като са  удобни за носене и могат лесно да бъдат прибрани в раницата и използвани след това в колата, офиса и други публични места, транспорт, търговски центрове и др. Едва ли ще е пресилено да кажем, че те представляват интерактивен портал за достъп до безкраен поток от статии, научни доклади, лекции, учебни материали, презентации и всевъзможни помагала, с които да обогатим знанията си независимо къде се намираме. По-компактните таблети със 7 и 8-инчови дисплеи са подходящи за работа с една ръка, докато тези с по-големи дисплеи могат да бъдат оборудвани с допълнителни клавиатури и аксесоари, което ги превръща в практичен и удобен източник на постоянен поток от знания.

Употребата на подобно устройство в класната стая също може да е доста полезно за усвояване на уроците и знанията. Представянето на самия материал под формата на интерактивни игри е много по-добър и атрактивен начин за предаване и респективно възприемане на информацията. Всеки ученик би бил по-концентриран, ако вместо монотонния глас на своя учител вижда анимирана презентация на таблет с видео клипове, снимки и PDF файлове.

Друг много важен фактор е огромната колекция от мобилни приложения за водещите платформи, което прави тези устройства най-подходящото средство за обучение. В Google Play можете да откриете стотици приложения, които покриват всички най-важни дисциплини, които детето ви трябва да усвои. Независимо дали става въпрос за математика, химия, биология, научаването на чужд език именно таблетите са джаджата, която по най-атрактивен и забавен начин ще ни предостави информацията, която трябва да научим. Много училища вече започват да използват таблети като ключова част от образователните си методи, тъй като е факт, че живеем в модерна, интернет епоха, което важи и за децата ни. В този случай можем единствено да използваме предимствата на технологиите в нашата полза, вместо да се опитваме ненужно да ги пренебрегваме.

Използването на таблети също така редуцира разходите за самото образование, тъй като днес можете да откриете доста достъпни и бързи модели на пазара. Трябва да отбележим също и ползите за самите ученици, които са много по-мотивирани в желанието си да се учат като си взаимодействат „интерактивно“ с учебния материал. Много изследвания на анализаторите също така показват, че крайните резултати на хората, които се обучават по този начин е значително по-висок от класическите методи на преподаване.

Устройствата на RevoPad  са чудесен пример в това отношение, тъй като съчетават в себе си всички предимства на новото поколение таблети. Моделите на компанията се отличават с иновативен дизайн, бърз хардуер, ниски цени, а комбинацията между тези характеристики продължава да няма аналог на българския пазар. Ако искате детето ви да се докосне до най-модерните иновации, но това да не ви струва солидна финансова инвестиция, определено RevoPad T10 е подходящо предложение за вас. Очаквайте следващата ни тема „Най-подходящите таблети за ученици“, в която ще разкрием повече детайли за преимуществата и възможностите на този елегантен и достъпен таблет.  

Сподели