Таблети срещу книжни учебници

От REVO Pad 11 септември 2014 4124 прегледа

Таблет или книжен учебникЗадължителните години, които прекарваме в училище може понякога да ни се струват досадни и неприятни, но е факт, че именно там получаваме знанията, които  след това формират характерите ни такива каквито са те днес. Информацията, която асимилираме през този години е именно онази основа, която ни позволява сами да формулираме възгледите и разбиранията, които след това използваме, за да се развием професионално по най-добрия възможен начин. Няма никакво съмнение, че годините прекарани в училище са едни от най-важните в живота ни и за това трябва да обърнем специално внимание на наближаващия старт на годината, в която децата ни отново ще се озоват в класната стая.

Една от най-важните задачи пред нас в тази ситуация е да успеем да купим и оборудваме учениците ни с най-важните приспособления и тетрадки, които са необходими за нормалното усвояване на информацията и протичането на учебния процес. Разбира се това далече не е лесна задача, но пък благодарение на технологиите можем значително да улесним постигането на тази цел. Покупката на таблет е чудесно решение, която позволява на детето ви не само да се докосне до съвременните иновации и да свикне с тях, но и да е много по-мотивирано да учи и обогатява знанията си.

Защо ли? Подобни устройства осигуряват не само непрестанен достъп до Google, където можете да получите неограничено количество данни за всяка тема, която ви интересува, но също да съхранявате материали, да ги четете на големите им дисплеи, когато пътувате, да ги редактирате, да гледате презентации и др. Всички тези фактори са гаранция за солидна порция забавление, но също много по-лесен и интерактивен начин за достъп и показване на самата информация. Носенето на учебници, тетрадки и други приспособления допълнително натоварва децата ни, тъй като не само всички тези неща им тежат, но и понякога е необходимо излишно време да открият точно това, което им трябва в голямата си раница.

Вече не е необходимо да се притесняваме за подобни усложнения, защото на пазара се продават много достъпни и функционални таблети, които ще променят изцяло начина на обучението им. Трябва ли да купуваме десетки различни тетрадки и учебници, като можем просто да съхраним всички данни в един 8GB таблет и с няколко докосвания на дисплея да отваряме всички тях? По този начин ще сме сигурни не само, че всичката информация е достъпна на една ръка разстояние във всеки момент, но си гарантираме и положителни емоции, при нейното представяне за малките ни ученици.

Защо детето ни да носи тежка раница с купчина учебници вътре, когато може да има един достъпен и компактен таблет, който ще му помогне в пъти повече да усвои желания материал, отколкото традиционните методи на обучение? Ако искате да се сдобиете с пълния комплект от учебни материали за детето ви, на което му предстои първия учебен ден трябва да отделите сума от порядъка на 200 лв. Сериозна инвестиция, която обаче е два пъти по-висока от цената на елегантни и функционални таблети като RevoPad T10. Устройството предлага бърза скорост на работа, благодарение на своя двуядрен 1GHz процесор, който е базиран на ARM Cortex-A9 архитектурата.

Високата му производителност се гарантира още от 512MB оперативна памет и PowerVR SGX-540 графичен чип. Комбинацията между тях е сигурна гаранция, че можете да отваряте няколко различни приложения, PDF файлове, текстови и др. документи и да работите плавно с тях. Така подобни устройства се превръщат в подходящ заместител на химикалите и тетрадките, като позволяват детето ви много по-интерактивно да вижда и запаметява материалите, дори и да е в по-горни класове.

Разполагате с 8GB вградена памет, която може да се увеличи още с microSD слот за карта, което е напълно достатъчно не само за тях, но и за друго мултимедийно съдържание като снимки, музика и клипове. Тук стигаме и до най-важното предимство на този таблет, а именно че може да бъде купен за едва 99 лв. Компактният 7-инчов дисплей е изключително удобен за работа с една ръка, а 2500mAh батерия гарантира пет часа време за работа с едно зареждане. RevoPad T10 е чудесен пример за това как съвременните технологии постепенно ще изместят класическите методи за образование, което може да се каже и за другите популярни и евтини таблети на набиращия популярност на българския пазар бранд.

Сподели