WhatsApp модификация за смартфони с две сим карти

От REVO Pad 30 юли 2014 4428 прегледа

WhatsAppWhatsApp е едно от най-популярните приложения за комуникация на модерните смартфони и таблети, което ще открием в интернет. Интерфейсът е добре познат и удобен за работа, а  потребителите го използват, за да се свързват бързо с приятелите и познатите си през 3G и Wi-Fi мрежи. Приложението позволява да изпращаме и получаваме чат съобщения, изображения, аудио бележки и дори видео клипове.

През първата година можете да комуникирате с WhatsApp безплатно, а след това абонамента ще ви струва $0,99 за период от всеки следващи 12 месеца. Едно от предимствата на приложението е, че не е необходимо да помните допълнителен логин и парола, тъй като то се свързва с приятелите ви директно от мобилния ви номер и също така ви показва автоматично списък с хората, които познавате и вече са инсталирали WhatsApp.

Мобилното приложение също така запазва кореспонденцията ви, когато сте офлайн и ги съхранява за вас, докато влезете отново в интернет и можe постоянно да работи и да се ъпдейтва във фонов режим. Другото голямо предимство на приложението е, че няма да ви таксува с допълнителни такси дори и да изпращате съобщения до човек, който се намира в чужбина. Разполагате с опция да споделяте локацията и списъка си с контакти, да персонализирате звуковите сигнали, да поставяте собствен уолпейпър, както и да създавате MMS-и. Един от малкото недостатъци на WhatsApp е, че не ни позволява да работим с него като използваме два различни мобилни номера.

Благодарение на разработчици от XDA Developers вече всички можем да се възползваме от тази функционалност, тъй като те създадоха модифицирана версия на приложението, която го позволява. Ако имате смартфон с две SIM карти карти, трябва първо да създадете резервно копие на съобщенията си от Backup Conversations опцията в Chat Settings, ако разбира се искате да ги запазите. Следващата стъпка е да ги изтриете напълно от паметта на устройството си, като посетите Settings>Apps>WhatsApp>ClearData.

Инсталирайте новото приложение с името OGWhatsApp, което можете да намерите на този линк под червения надпис “Download”. Tук стигаме до най-важната част от процеса, която изисква да промените името на папката „WhatsApp” на „OGWhatsApp”. Остава ви само да валидирате различните номера в prilovenieto, а след това вече ще можете да работите едновременно с тях от двете отделни икони, които ще се появят на началния ви екран.

При всички положения можем да кажем, че това е доста полезен и хитър трик, с който можем да извлечем максималния потенциал от WhatsApp. От своя страна тази възможност е чудесно решение да имате постоянен достъп до хората, на които държите най-много от своя смартфон с две SIM карти.

Сподели