Защо не трябва да купуваме мобилни устройства втора употреба

От REVO Pad 25 януари 2014 6060 прегледа

Ето как изглежда картинката според това кой как избира и купува мобилно устройство:

Групи потребители, на база вземане на решение за покупка

Revopad N7 Mini S

Първа група - Прагматици: потребители, които внимателно избрат какво да си закупят в зависимост от това дали им харесва и дали наистина имат нужда точно от това. Те планират бюджета си, четат, питат, тестват, не бързат с покупка на най-новото. Изчакват определено време за да видят дали избрания продукт ще работи добре и няма да показва дефекти при експолатацията. Ние с гордост можем да заявим, че именно тази група преобладава сред потребителите на таблетите RevoPad

Втора група - Емоционални: потребители, които бързо вземат решение. Те определят бюджета за покупката, бързо проучват какво са купили техните приятели, познати колеги, преценяват дали е необходима корекция на бюджета и вземат решение.

Трета група - Консервативни: това са потребителите, които най-трудно вземат решение за избор и покупка на таблет. Те проучват всички оферти, търсят мнение на близки и познати, търсят алтернативна информация и поставят в периметъра на избора си оферти за  таблети втора употреба и нови такива. Това значително усложнява избора, защото ценовата скала става почти от нула до 1000+ лева. На тема цени можете да прочетете повече в публикациите ни на тема избор на таблет

Реално науката за избора е доста необятна. Като потребители е добре да познаваме някои техники на избора и принципи, които да следваме. Това ще ни спести много разочарования и разходи.

Дефекти, които е възможно да имат устройствата втора употреба

Счупен таблет

С този пост искаме да ви спестим именно разочарованията от покупка на устройства втора употреба. Ето няколко фактора, които трябва да имате предвид:

1. Колко старо е устройството? Всяко устройство има определен ресурс на работа. Чувствителните компоненти са:

- Батерия - покупката на нова батерия за устройство стар модел може да се окаже скъпо приключение, отделно отварянето на по-старо устройство може да е за последно. Няма да е красиво после да го фикснете с тиксо.

- Дисплей - той също има определени часове гарантирана работа, след което губи своите качества;

- Пасивни елементи - всяко електронно устройство съдържа определено количество резистори , кондензатори и други, които променят своите параметри с течение на времето;

- Скрити дефекти - няма как да знаете колко пъти устройството е падало, изпускано, удряно. Всички компоненти в таблетите (вижте какво има в таблета) са монтирани върху платки с по над 4 слоя и множество спойки, които в резултат на сътресенията или се чупят или частично губят свойствата си, което нарушава работата на устройството.

- Мобилните устройства са много персонални устройства. Чрез тях не само споделяме информация, но и споделяме с тях своето ежедневие - това, което ядем, това, което пием, там където ходим и други такива персонални неща. Те толкова персонални, колкото четката за зъби или бельото. Често поливаме устройствата си с кафе или каквото имаме под ръка, изпускаме ги ... в тоалетната... и те не ни се сърдят за това. Просто работят.

Последните аргументи смятам, че са достатъчни и няма да продължавам с темата за актуалността на операционната система, гаранцията на устройството и много други подобни.

В заключение ще кажем, че пазара предлага огромно разнообразие от нови таблети на изгодни цени, което обезмисля покупката на устройство втора или трета ръка.

Ако ви е трудно да изберете таблет - сържете се с нас ние ще ви помогнем.

Сподели