Зимни Олимпийски игри 2014 - технологична истерия часове преди откриването

От REVO Pad 07 февруари 2014 2090 прегледа

Хакери дебнат всички, които се интересуват от Олимпиадата в Сочи! Нима?

Няма как да не ви е направила впечатление истерията, която заля интернет по отношение на някои комунално-битови неуредици преследващи техническите екипи. Интернет е пълен със снимки и видео на едрички бездомни кучета, недовършени строителни работи, некачествено строителство.

Като пристрастни към технологиите, ние се поинтересувахме какво се случва в технологичен аспект. Очаквахме да научим с колко камери ще бъде показвана Зимната Олимпиада Сочи 2014, какви трасета са изгарадени, какви модерни телевизионни технологии ще бъдат използвани и други подобни.

Учудващо обаче, попаднахме на друга информация, тиражирана от уж сериозни и уважавани медии. Вижте видеото, в което медията сериозно предупреждава, че е изключително опасно да посетите Сочи с мобилни устройства. Толкова е опасно, че дори да бъдат изключени, те ще бъдат сканирани и информацията от тях ще бъде свалена, ще бъде открадната идентичността на потребителя.

Както винаги е даден пример с главен герой популярна марка таблет, който едва ли не още в кашона е станал жертва на хакерите. Естествено популярна антивирусна компания не пропуска да потвърди колко опасно е да ползваш мобилни устройства в Сочи ...

Съветът, който дават тези сериозни хора в края на клипа звучи като текст от една популярна песен ...спрете ни и тока, не искаме вода.... Вижте видеото.

Сподели